Web Analytics Made Easy - Statcounter

میلاد عرفان پور ضمن اشاره به این روزهای نوروز و در خانه ماندن گفت: طبیعتا فرصت خانه نشینی در ماه رجب و شعبان خودش می‌تواند یک اعتکاف خانگی باشد، یک فرصت برای دعا، تفکر و بازاندیشی.

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، میلاد عرفان‌پور از آن دست شاعرانی است که پویایی بسیاری دارد؛ چه در حوزه هنری و چه در شهرستان ادب و آموزش در دوره آفتابگردان‌ها، در بزنگاه‌های تاریخی و در مواردی که باید شعر را بیان کند، مطرح می‌‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تازه‌ترین و ماندگارترین اثر او به تازگی تقدیم حاج قاسم شد که از رسانه‌ ملی نیز بسیار پخش شد.

با میلاد عرفان‌پور در ایام نوروز گفت‌وگویی عیدانه به واسطه ماندن در خانه انجام داده‌ایم که در ادامه می‌خوانید.

در کنار خانواده وقتم را می‌گذرانم

* در ایام نوروز و خانه‌نشینی اجباری به واسطه کرونا چه برنامه‌ای دارید؟ 

در این ایام ان شاالله در کنار خانواده وقتم را می‌گذرانم، مطالعه، بازی با بچه‌ها و پیگیری فعالیت‌های کاری (از راه دور) و احیانا سرایش شعر از جمله کارهایی است که در این ایام انجام می‌دهم.

فرصت خانه نشینی می‌تواند یک اعتکاف خانگی باشد​

* این ایام همزمان با ماه رجب و شعبان است. دعا چقدر موثر خواهد بود تا شیوع این ویروس منحوس خاتمه یابد و از بین برود؟

طبیعتا فرصت خانه نشینی در ماه رجب و شعبان خودش می‌تواند یک اعتکاف خانگی باشد؛ یک فرصت برای دعا، تفکر و بازاندیشی.

امیدوارم این فرصت هم در رشد شخصی ما هم در رشد جامعه و رفع انواع بلایا موثر باشد.

* برخی در خانه نمانده به سفر یا تفریح می‌پردازند؛ در صورتی که سفارش‌ بسیار شده تا همه در خانه بمانیم و کمک کنیم تا شیوع این بیماری به حداقل برسد. عده‌ای خانه‌نشینی را به یک‌جانشینی و سکون تعبیر می‌کنند و از تحرک و پویایی بازمانده‌اند برای آنها چه پیشنهاد و توصیه‌ای دارید؟

چون خودم متاسفانه خیلی اهل تحرک فیزیکی نیستم نمی‌توانم توصیه‌ای در این باره داشته باشم، اما خوب است به ورزش‌های خانگی و بازی‌های پرتحرک خانگی بپردازیم‌.

* اشعار، حکایت‌ها و خاطره‌هایی که از دوران نوروز یا ایام شیوع ویروس کرونا دارید، برایمان مطرح کنید.

در ایام سال تحویل یک غزل و یک رباعی گفتم:

زندانی خویشیم ما، موسی بن جعفر!
ما را رهایی بخش یا موسی بن جعفر!

دارد می‌آید سال نو، تقویم می‌گفت:
آغاز این سال است با «موسی بن جعفر»

گفتم خدا، احمد، علی، زهرا، حسن... آه
دل را رساندم باز تا «موسی بن جعفر»

با دست خالی آمدم تا سال‌تحویل
گفتم تو را جان رضا، موسی بن جعفر!

از من دوباره خواهش و از تو گشایش
یا حضرت مشکل‌گشا، موسی‌بن‌جعفر

پس حال ما کی می‌رسد تا احسن‌الحال؟
کوتاه کن این راه را موسی‌بن جعفر

سالی پر از سیل و بلا و ابتلا رفت
امسال اما با شما، موسی بن جعفر!

اما آن رباعی:

ناچاری لحظه‌ دعاییم همه
بیداری فردای بلاییم همه
غفلت، همه‌گیر است و مداوایش مرگ...
پنهان نکنیم، مبتلاییم همه

خاطره‌ای از رباعی «از آخر مجلس شهدا را چیدند»

* و خاطره...

نوروز ۹۴ یا ۹۵ بود که یکی از شاعران پیام داد رباعی «از آخر مجلس شهدا را چیدند» از شماست؟ گفتم بله چطور مگه؟ گفت فیلمی منتشر شده که رهبر معظم انقلاب این رباعی را دکلمه کرده و منقلب شده‌اند.

این رباعی را سال ۱۳۸۷، شامگاه واقعه تلخ ترروریستی در حسینیه رهپویان وصال شیراز گفتم. در آن واقعه دردناک ۱۴ نفر از همشهری‌ها و دوستان من در حال عزاداری (در آخر مجلس) شهید شدند و بسیاری هم جانباز.

این رباعی و چند رباعی و دوبیتی دیگر را شب حادثه که البته من تهران بودم، گفتم تا بلکه قدری این شهدای عزیز از مظلومیت درآیند. نیت نداشتم این رباعی‌ها را جایی منتشر کنم و نکردم. فقط همان ایام شنیدم و عکس‌هایی هم دیدم از این‌که این رباعی‌ها در شیراز بسیار استفاده شده بود؛ به خصوص همین رباعی مورد اشاره.

بعدا قطعات جورچین این ماجرا کم کم تکمیل شد و مطلع شدم مادر شهیدی از یکی از استان‌های آذری زبان، به مراسمی در دانشگاه شهر خودشان دعوت می‌شود و عکس فرزندش را هدیه می‌گیرد که بالای عکس این رباعی نیز نوشته شده بوده است.

این مادر شهید در دیدار رهبر معظم انقلاب با خانواده‌های شهدا حضور پیدا می‌کند. ایشان طبق عادت مالوف از این مادر شهید نیز عکس فرزندشان را طلب می‌کنند. این رباعی را می‌بینند و می‌خوانند و درباره شاعرش می‌پرسند که در جلسه کسی نمی‌داند این شعر از کیست.

معتقدم بر سر زبان افتادن این رباعی بهانه‌ای برای توجه مجدد به مقام شهدا و آن شهدای مظلوم بود. شهدایی که در ماه اول به خاطر عملیات اطلاعاتی برای دستگیری عاملین رسما شهید خوانده نشدند و پس از یک ماه ماجرای شهادت آنها در این حادثه تروریستی به صراحت بیان شد. روزهای نخست گفته شده بود که ادوات نمایشگاه دفاع مقدس در انتهای حسینیه منفجر شده است و این حتی موجب شد تا این هیأت محل اتهام سهل‌انگاری قرار گیرد و این شهدا، قربانیان یک سهل‌انگاری تلقی شوند.

انتهای پیام/

 

منبع: فارس

کلیدواژه: شعر خانواده موسی بن جعفر میلاد عرفان خانه نشینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۳۹۱۸۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • صفر تا صد لایحه جنجالی این روزها با نماینده اصفهان
  • دهه‌ای به نام «کرامت»...
  • متفاوت ترین ساختنی لگو که این روزها حسابی طرفدار پیدا کرده است(عکس)
  • پدری که از فرصت‌های روزمره استفاده می کرد تا از حقایق عالم بگوید
  • کتاب جدید بهناز ضرابی زاده با نام «پری خانه ما» رونمایی می‌شود
  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • اجاره خانه در شمال تهران چقدر آب می خورد ؟ اجاره نشینی خوش نشینی یعنی همین !
  • این روزها در دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟
  • برنامه ۴ بازی باقیمانده استقلال و پرسپولیس
  • نجات پرسپولیس ۱۰نفره از تله قائمشهر با دبل ارونوف / توقف خانگی سپاهان مقابل گزینه سقوط! / پیکان به‌سمت دره